Bugun...



ÖRNEK GURBETÇİ

Çeyrek asır önce Fransa’ya giden ve yaşamına orada devam etmek zorunda kalan Gurbetçi Faruk Yüksel, memleketi Elbistan’a her gelişinde tüm akrabalarına ve dostlarına vefa örneği göstererek verdiği davetle adeta gönül köprüsünü yeniden inşa ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 19:53

ÖRNEK GURBETÇİ

Çeyrek asır önce Fransa’ya giden ve yaşamına orada devam etmek zorunda kalan Gurbetçi Faruk Yüksel, memleketi Elbistan’a her gelişinde tüm akrabalarına ve dostlarına vefa örneği göstererek verdiği davetle adeta gönül köprüsünü yeniden inşa ediyor. Onlarca dostu ile bir araya gelen ve yıların hasretini kısacık bir zamanda gidermeye çalışan gönül insanı gurbetçi Faruk Yüksel, bu davranışı ile gönüllerde taht kuruyor.

                Adı Faruk Yüksel. Elbistan-Tepebaşı Mahallesi doğumlu. 1988 yılında babasının yanına giderek gurbete ilk adımını attı ve tam 25 yıldır memleket sevdasını içinde yaşıyor. Evli ve 2 kız 2 erkek 4 çocuk babası olan Yüksel, inşaat sektöründe çalışıyor. Her ne kadar ekmek parası ve geçim dünyası olsa da Türkiye’ye doğum yeri olan Elbistan’a düşkünlüğü ve sevdası hiç bitmedi aksine yıllar geçtikçe artmaya başladı.


                Aradan geçen uzun yıllar “Örnek Gurbetçi”den hiçbir şey alıp götürmedi. Aksine Elbistan’a ve dostlarına daha çok bağlandı. Vatan sevgisini hep içinde yaşadı. Bu hasretini ve vatan aşkını ise yılda bir kez ailesiyle geldiği memleketi Elbistan’da gidermeye çalışıyor.

                Her tatil zamanı adeta uçarak geldiği Elbistan’da çok sevdiği akrabaları ve yakın dostları ile bir araya gelmeyi, onları ağırlamayı ve onlarla daha sıkı dostluk bağları kurmayı ihmal etmiyor. Böylece vatan ve dost hasretini an aza indirmeye çalışıyor.

                Elbistan’a en son gelişinde yaklaşık 100 kişiye özel davet veren Örnek Gurbetçi Faruk Yüksel, hem akrabaları he arkadaşları hem de dostları ile içinde yanan hasret ateşini bir dirhem de olsa dindirmeye çalışıyor. İçinde bulunduğu durumu ve memleket hasretini dile getiren Yüksel, duygularını,

“Memleket ve dost hasreti içimde hiç bitmedi.  Gurbette Elbistan ve arkadaşları burnumda buram buram kokuyor. İçimde bu ateşi ise ancak yılda bir kez gelebildiğim Elbistan’da tüm akrabalarıma ve dostlarımla buluşarak söndürebiliyorum. Hem çocuklarımda kendi vatanlarında akrabaları ve baba dostları ile köprüler kurarak, vatana bağlılığın güzel değerlerine ortak oluyorlar.


Gurbet zor, memleket aşkını yabancı ellerde yaşamak zor ama Elbistan’a her gelişimde onlarca dostumla gerçekleştirdiğim organize ile bir araya gelerek hem hasret gideriyorum, hem memleketime olan sadakatimi yansıtıyorum hem de dostluk köprülerini yeniden inşa ediyorum. Vatan gibisi, Türkiye gibisi, Elbistan gibisi yok” sözleriyle dile getiriyor.

Örnek Gurbetçi Faruk Yüksel, geleneksel hale getirdiği dostluk köprüsü buluşmaları ile tüm dostlarının gönüllerinde taht kurarken, babası Mustafa Yücel oğlu ile gurur duymaya devam ediyor. Buluşmada yer alan gönül dostları ise yüksel’in bu geleneksel güzel değeri yaşaması ve yaşatmasına övgüler yağdırırken, Yüksel, kendisine yakıştırılan “Örnek Gurbetçi” sözünü fazlasıyla hak ediyor.

Kayapınar Saklı Göl Restaurant’ta yansıyan bu anlamlı ve güzel görüntüleri ise kamuoyuna aktarmak Elbistan Gündem Haber’e ve Gazeteci-Yazar Hasanaki’ye düştü. Yüreğine sağlık Örnek Gurbetçi: Faruk Yüksel.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI